مقدمه
در این مقاله سعی شده تا مطالبی در رابطه با آموزش کامل توییتر، از دانلود توییتر و نصب توییتر تا اصطلاحات توییتری، توییت کردن، ریتوییت، کوت در توییت، توییتر فارسی و … توضیح داده شود.امروزه، حضور در شبکههای اجتماعی بسیار پررنگتر از قبل شده و روز به روز قابلیتهای جدیدی را به کاربران معرفی میکنند. بنابراین با توجه به قابلیتهای توییتر میتوان این نکته را برداشت کرد که توییتر مسیر جدیدی برای رشد کسبوکارها میباشد و آژانس دیجیتال مارکتینگ راز مفتخر است که توانسته امکان بازاریابی برای برندها را در توییتر فراهم کرده است.
توییت (Tweet)
به پیامی که در توییتر پست میشود و شامل متن، عکس، گیف یا ویدیو است توییت میگویند. توییتها در پروفایل فرستنده و تایملاین (Time line) وی و همچنین در تایملاین هر کسی که فرستنده را دنبال میکند نمایش داده میشوند.
برای آشنایی با مفهوم توییت بد نیست اولین توییت فارسی ارسالشده در توییتر را که کاربری به نام شاهین در نوامبر 2006(آبان1385)ارسال کرده است را ببینیم:
چگونه توییت کنیم؟
برای توییت کردن با دستگاههای iOS و اندرویدی در اپلیکیشن توییتر، بالا سمت راست علامت قلم را لمس کنید و پیامتان را بنویسید و Tweet را بزنید.
برای توییت کردن از طریق کامپیوتر، توییت خود را در تکست باکسی (Text box) که بالای تایملاین شما قرار دارد بنویسید و روی Tweet کلیک کنید تا توییت شما ارسال شود.
توجه کنید که شما در هر توییت میتوانید از 4عکس یا یک گیف یا یک ویدیو استفاده کنید. همچنین از لحاظ کاراکتر تنها میتوانید یک متن 280 کاراکتری را توییت کنید.
چگونه یک توییت را پاک کنیم؟
شما هرکدام از توییتهایتان را هروقت که خواستید میتوانید پاک کنید؛ توجه داشته باشید که شما فقط توییتهایی که خودتان ارسال کردهاید را میتوانید پاک کنید.
برای پاک کردن توییت در دستگاههای iOS کافی است روی توییتی که میخواهید پاک کنید کلیک کنید، فلش رو به پایینی که در بالای توییت است را لمس کنید، Delete Tweet را انتخاب کنید و Delete را بزنید تا توییت پاک شود. در دستگاههای اندرویدی هم روال به همین ترتیب است اما به جای Delete Tweet و Delete از Delete و Yes استفاده شده است.
برای پاک کردن توییت در کامپیوتر، روی توییتی که میخواهید پاک کنید کلیک کنید، فلش رو به پایینی که در بالای توییت است را لمس کنید، Delete Tweet را بزنید و اکنون توییت پاک شده است.
ممکن است بخواهید چند توییت را یکجا پاک کنید، متاسفانه توییتر برای این مورد راه حلی ارائه نداده است و شما برای انجام این کار باید توییتها را یکبهیک پاک کنید؛ البته سایتهایی هستند که این عملیات را انجام میدهند اما توییتر این عمل را به دلیل مشکلات امنیتی پیشنهاد نمیکند.
چگونه توییتی را لایک کنیم؟
لایک (Like) در توییتر (Twitter) مانند اینستاگرام با علامت قلب نشان داده میشود. شما با کلیک بر روی علامت قلب تو خالی زیر یک توییت میتوانید آن توییت را لایک کنید، زمانی که قلب تو خالی به قلب تو پر تبدیل میشود یعنی توییت با موفقیت لایک شده است.
منشن (Mention) در توییتر
توییتی که شامل نام کاربری اکانت دیگر است، منشن میباشد که قبل از نام کاربری، علامت @ قرار دادهمیشود.
برای آشنایی با مفهوم منشن به این توییت ماهنامه پیوست که اکانت توییتر آقای آذری جهرمی، وزیر ارتباطات را منشن کرده است توجه کنید.
نکته: وقتی شما توییتی را که با یک نام کاربری شروع میشود توییت میکنید فقط افرادی که شما و حساب کاربری منشن شده را دنبال میکنند توییت شما را در تایملاین خود مشاهده میکنند. اما اگر میخواهید توییتتان در تایم لاین تمام دنبال کنندههایتان (followers) نمایش داده شود بهترین راه منشن کردن حساب کاربری فرد مورد نظر در میان متن توییت است.
ریپلای (Reply) در توییتر
وقتی شما پاسخی به توییت شخص دیگری میفرستید پاسخ شما ریپلای نامیده میشود. در واقع ریپلای همان کامنت فیسبوک و اینستاگرام است. ریپلای در پروفایل شخص فرستده و بخش نوتیفیکیشن (Notifications) گیرنده نمایش داده میشود. همچنین اگر گیرنده، فرستنده را دنبال کردهباشد، ریپلای در تایملاین وی قابل مشاهده است. ریپلای هم مانند منشن برای افرادی که فرستده و گیرنده را دنبال کرده باشند در تایملاین نمایش داده میشود اما جای اصلی مشاهدهی ریپلایها، زیر توییتی است که ریپلای به آن ارسال شده است. در واقع با کلیک روی یک توییت لیستی از ریپلایهای دریافتی آن توییت را مشاهده خواهید کرد.
در این تصویر مشاهده میکنید که کاربری به توییت مهناز افشار ریپلای ارسال کرده است و تعداد ریپلایهای دریافتی این توییت 291 میباشد.
مانند منشن برای افرادی که فرستده و گیرنده را دنبال کرده باشند در تایملاین نمایش داده میشود اما جای اصلی مشاهدهی ریپلایها، زیر توییتی است که ریپلای به آن ارسال شده است. در واقع با کلیک روی یک توییت لیستی از ریپلایهای دریافتی آن توییت را مشاهده خواهید کرد.
در این تصویر مشاهده میکنید که کاربری به توییت مهناز افشار ریپلای ارسال کرده است و تعداد ریپلایهای دریافتی این توییت 291 میباشد.
نکته: در توییتر فارسی ریپلای و منشن هر دو معنی ریپلای را میدهند ولی اصطلاح منشن بیشتر استفاده میشود و جامعتر است بنابراین بهتر است بگوییم این توییت مهناز افشار 291 منشن دریافت کرده است.
چگونه ریپلای و منشن ارسال کنیم؟
برای ارسال ریپلای به یک توییت، باید روی آیکون (روی آیکون ابر) زیر توییت کلیک کنید و متن را نوشته و Tweet را بزنید.
در حالت ارسال توییت هم میتوان از منشن استفاده کرد، اما برای این کار باید قبل از نام کاربری شخص، @ گذاشته شود.
نکته: اگر حساب کاربری شما در حالت پروتکت (Protect) قرار داشتهباشد، منشنهای شما فقط برای افرادی قابل مشاهده خواهد بود که شما را دنبال میکنند؛ بنابراین اگر کسی شما را دنبال نکرده است و به او ریپلای ارسال کنید یا او را منشن کنید، ریپلای یا منشن شما برای او قابل مشاهده نخواهد بود.
ریتوییت (Retweet)
توییتی که شخص دیگری پست کرده است و شما با دنبال کنندگانتان (Followers) آن را به اشتراک میگذارید به عنوان یک ریتوییت شناخته میشود. ریتوییتها مانند یک توییت معمولی در تایملاین دیده میشوند اما در بالای آنها آیکون ریتوییت و نام ریتوییت کننده دیده میشود.
این توییت طنز توسط یغما (یکی از کاربران توییتر) را بخوانید که سیامک انصاری، آن را ریتوییت کرده است. (تعداد ریتوییتهای این توییت 405 عدد میباشد.)
یغما یکی از طنز نویسان توییتر فارسی است که زندگی روزمرهی خود را توییت میکند.
کوت در توییتر
کوت امکانی را برای شما فراهم میکند که نظر خود را به یک توییت اضافه کرده و آن را با دنبال کنندگانتان به عنوان یک توییت مجزا به اشتراک بگذارید. در صورتی که کاربری توییت شما را کوت کند شما در بخش نوتیفیکیشن (Notifications) حساب کاربریتان میتوانید آن را مشاهده کنید.
به توییت جالب ترانه علیدوستی درمورد سریال اوشین توجه کنید که توییتی از خبرگزاری ایسنا را کوت کرده است.
خوب است بدانید که: اگر از خواندن اخبار لذت میبرید، توییتر فارسی، شما را سورپرایز خواهد کرد. با استفاده از نکات ذکر شده در این مقاله در رابطه با دنبال کردن کاربران و روش جستجو در توییتر، بهراحتی میتوانید خبرگزاریها و خبرنگارهای مورد علاقهتان را بیابید.
نکته: شما میتوانید توییتهای خودتان را هم ریتوییت یا کوت کنید؛ این قابلیت زمانی کاربرد دارد که شما بخواهید یکی از توییتهای قدیمی خود را دوباره با دنبال کنندگانتان به اشتراک بگذارید.
چگونه ریتوییت و کوت کنیم؟
برای ریتوییت کردن تنها کافی است علامت ریتوییت را بزنید و در پاپآپ (Pop-up) باز شده روی Retweet کلیک کنید. برای کوت کردن در اپلیکیشن iOS و اندروید توییتر بعد از کلیک روی آیکون ریتوییت، در (Pop-up) باز شده Retweet with comment را بزنید و مراحل توییت کردن را طی کنید. کوت کردن با کامپیوتر سادهتر است؛ بصورتیکه بعد از کلیک روی علامت ریتوییت متن کوت را نوشته و Tweet را میزنید، اکنون نوتیفیکیشنی به کاربری که توییت وی را کوت کردهاید ارسال میشود و کوت شما را به او منتقل میکند.
چگونه یک ریتوییت را پاک کنیم؟
اما برای پاک کردن یک ریتوییت، کافی است که روی دکمه ریتوییتی که رنگی شده است کلیک کنید تا به حالت بی رنگ خود بازگردد.
ترفندهای توییتری: اگر شما به هر دلیلی دوست نداشتید ریتوییتهای یک فرد را بخوانید به راحتی میتوانید ریتوییتهای او را خاموش کنید تا دیگر در تایملاین شما ظاهر نشوند. برای این کارباید وارد پروفایل حساب کاربری مورد نظر شوید، (در iOS روی علامت چرخ دنده و در اندروید و کامپیوتر روی سه نقطهی عمودی کلیک کنید) سپس Turn off Retweets را بزنید. به همین راحتی دیگر محتوای ریتوییت شده توسط آن حساب کاربری را نخواهید دید.
نکته: ریتوییت کردن توییتهایی که ارسال کنندهی آنها اکانت خود را پروتکت کرده است ممکن نیست. همچنین هر کاربر در روز تا سقف 1000 توییت را میتواند ریتوییت کند.
هشتگ (Hashtag) در توییتر
هشتگ برای فهرست کردن و دسته بندی بهتر کلمات کلیدی و موضوعات (Topics) استفاده میشود. این کار از توییتر آغاز شد و اکنون در بیشتر شبکههای اجتماعی همانند: فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و… امکان استفاده از هشتگ وجود دارد و به افراد اجازه میدهد تا به راحتی مطالب مرتبط با موضوعات مورد علاقه خود را دنبال کنند. برای استفاده از هشتگ، سمبل (#) را قبل از کلمه کلیدی یا عبارتی که قصد هشتگ کردن آن را دارید بیاورید. تا در سرچ توییتر هم راحتتر نمایش داده شود. از آنجایی که هشتگ نمیتواند شامل فاصله باشد، در توییتر فارسی کلمات را با آندرلاین(_) به یکدیگر متصل میکنیم. با کلیک بر روی عبارت هشتگ شده، شما میتوانید توییتهای دیگری که از آن هشتگ استفاده کردهاند را مشاهده کنید. هشتگهایی که محبوب میشوند را توییتر در لیست ترندهای توییتر قرار میدهد تا موضوعات داغ به راحتی از طریق لیست ترندها (Trends) که در کنار تایم لاین (Timeline) و بخش سرچ نمایش داده میشوند، در دسترس باشند.
نکته: شما نمیتوانید از فاصله و نشانهگذاری در هشتگ استفاده کنید.
ترفندهای توییتری: شما میتوانید به تعداد دلخواه هشتگ در توییت خود استفاده کنید اما ما به شما استفاده بیش از دو هشتگ به ازای هر توییت را پیشنهاد نمیکنیم.
تایملاین (Timeline) در توییتر
زمانی که شما با حساب کاربری خود وارد توییتر میشوید، ابتدا به تایملاین منتقل خواهید شد. توییتر، توییتهایی را که کاربر آنها توسط شما دنبال(Follow) شدهاند، در تایم لاین نمایش خواهد داد. در تایملاین، شما میتوانید به توییتها، ریپلای ارسال کنید و همچنین آنها را ریتوییت و لایک کنید.
توییتر با شناختی که از علایق شما به دست میآورد، توییتهایی را که ممکن است شما دوست داشته باشید را اول تایملاین نمایش میدهد. توییتر این شناخت را از طریق حسابهای کاربری که شما بیشتر با آنها تعامل دارید به دست میآورد. ممکن است شما خلاصهای از توییتهایی که در زمان نبودتان ارسال شدهاند را با عنوان ” In case you missed it” در تایملاین مشاهده کنید. همچنین توییتهای پروموت شده(این گونه توییتها توییتهای تبلیغاتی هستند که توییتر برای دریافت بازدید در تایم لاین کاربران نمایش میدهد) و ریتوییتها هم در تایملاین مشاهده میشوند. توییتر بر اساس شناختی که از کاربران خود به دست میآورد، توییتها و اکانتهای مختلف را به تایملاین یکدیگر وارد میکند، هدف توییتر نمایش محتوای مورد علاقه کاربران در قسمت تایملاین است. دلیل این موضوع که گاهی اوقات توییتی را در تایملاین مشاهده میکنید که فرستندهاش را دنبال نکردهاید همین موضوع است.
شما با کلیک بر روی یک توییت در تایملاین میتوانید جزئیات، عکس، ویدیو و گیفی که در آن وجود دارد را مشاهده کنید.
لایو(Live) در توییتر
همانند سرویس لایو اینستاگرام (Instagram live)، در توییتر نیز شما میتوانید با استفاده از سرویس Periscope، لایو بگذارید. این امکان فقط در اندروید و iOS قابل استفاده است و برای این کار کافی است روی آیکون نوشتن توییت کلیک کنید و سپس آیکون Live video را لمس کنید.
نکته: شما میتوانید روی آیکون میکروفون در بالای ویدیو لایو خود کلیک کنید تا لایو(Live) شما فقط به صورت صوتی پخش شود. در طول لایو(Live)، شما میتوانید این قابلیت را خاموش و روشن کنید.
برای پایان یک لایو(Live) در توییتر باید انگشت خود را در صفحه نگه دارید و به سمت پایین بکشید و سپس Stop broadcast را بزنید.
یکی از کاربردهای این قابلیت، لایو گذاشتن طی رویدادهای در حال جریان است.(مانند یک شبکه تلوزیونی که برنامه در حال پخش خود را از طریق حساب کاربری توییترش به طور زنده پخش میکند یا یک جشنواره معتبر که حساب کاربری توییتر دارد و از سالن برگزاری جشنواره در توییتر لایو میگذارد.)
نظرسنجی در توییتر(Twitter Polls)
سرویس نظرسنجی در توییتر به شما این امکان را میدهد که نظرسنجی ایجاد کنید و در نظرسنجی دیگران نیز شرکت کنید.
برای شرکت در یک نظرسنجی، وقتی توییت حاوی نظرسنجی را مشاهده کردید کافی است روی گزینه مدنظرتان کلیک کنید، پس از انتخاب، نتایج نظرسنجی نمایش داده خواهد شد و انتخاب شما با یک تیک در کنار گزینه مشخص خواهد بود. هر شخص فقط یک بار در هر نظرسنجی میتواند شرکت کند و گزینه انتخاب شده برای دیگر کاربران قابل مشاهده نیست؛ همچنین تعداد افراد شرکت کننده و زمان باقی مانده از نظرسنجی در پایین توییت مشخص میشود.
چگونه در توییتر (Twitter) نظرسنجی ایجاد کنیم؟
برای ساخت یک نظرسنجی، در بخش نوشتن توییت روی آیکون نظرسنجی کلیک کنید؛ سوال خود را در بخش نوشتن متن توییت بنویسید؛ گزینه اول نظرسنجی را در جعبه Choice 1 وارد کنید، گزینه دوم را در جعبه Choice 2 ، هر گزینه میتواند حداکثر تا 25 کاراکتر داشته باشد. برای اضافه کردن گزینه، روی + Add a choice کلیک کنید. در این بخش تا دو گزینه میتوانید اضافه کنید. پیش فرض مدت زمان نظرسنجی در توییتر یک روز است اما شما میتوانید این زمان را تغییر دهید. حداقل زمان نظرسنجی در توییتر 5 دقیقه و حداکثر 7 روز است. در انتها روی Tweet کلیک کنید تا نظرسنجی شما ارسال شود.
به این نظرسنجی که 4 گزینه دارد توجه کنید، قبل از شرکت در نظرسنجی میبینیم که 21 ساعت از زمان نظرسنجی باقی مانده و 43 نفر در آن شرکت کردهاند.
اکنون به تصویر دوم توجه کنید که پس از شرکت در نظرسنجی گرفته شده است، همانطور که مشاهده میکنید من گزینه سوم را انتخاب کردهام و همان گزینه هم بیشترین میزان رای را بین شرکت کنندگان به خود اختصاص داده است.
نکته: امکان افزودن عکس به توییتهای نظرسنجی وجود ندارد.
پیام خصوصی در توییتر (Direct Messages)
دایرکت بخش خصوصی توییتر است که شما میتوانید با استفاده از آن با افراد دیگر به طور خصوصی و گروهی مکالمه (Conversation) کنید. مطالب مرتبط به پیام خصوصی در توییتر بسیار زیاد هستند اما ما در این مقاله سعی داریم صرفا نکات قابل توجه برای استفاده روزمره را در اختیار شما قرار دهیم. برای شروع یک مکالمه در توییتر دو راه وجود دارد، راه اول رفتن به سربرگی (Tab) که با آیکون پاکت نامه مشخص شده و سپس انتخاب New Message و وارد کردن نام کاربر میباشد، راه دوم این است که به پروفایل حساب کاربری مورد نظر بروید و در کامپیوتر Message و در اندروید و iOS آیکون پاکت نامه را انتخاب کنید.
در مقالات بعدی به توضیحات کاملتر در رابطه با تنظیمات و نکات مهم پیام خصوصی در توییتر خواهیم پرداخت.
مومنت (Moment) در تویتر
مومنت، مجموعهای از توییتهای مرتبط است. مومنتها داستانهایی میسازند که به صورت خلاصه و فوری نمایش میدهد که در توییتر چه اتفاقاتی در حال رخ دادن هستند بخش مومنت توییتر بر اساس موضوعات کلی توییتها دستهبندی میشوند و روزانه مومنتهایی را منتشر میکند که شامل آخرین اتفاقات و توییتهای هر موضوع است. برای مرور مومنتهای روز، در کامپیوتر به بخش مومنتهای توییتر بروید. در این بخش دستهبندیهایی مثل اخبار، ورزش، سرگرمی و … قرار دارد. با انتخابکردن دستهی موضوعی مورد نظر، با لیستی از مومنتها مواجه خواهید شد. اگر از مومنتی خوشتان آمد روی آن کلیک کنید تا آن را کامل مطالعه نمایید؛ در این صورت در بخش پایین صفحه هر توییت را میتوانید لایک و ریتوییت کنید. برای لایک یک مومنت از بالای آن روی گزینه لایک کلیک کنید(برای برداشتن لایک دوباره کلیک کنید).
این تصویر یک نمونه مومنت در توییتر است که عنوان آن “ده فیلم سینمایی برتر از نظر توییتر فارسی” میباشد. عکس مومنت و یکی از توییتهای آن در تصویر مشخص هستند.
در اپلیکیشن اندروید و iOS توییتر با مراجعه به سربرگ(Tab) جستجو و پیمایش صفحه به سمت پایین بخش What’s happening را مشاهده خواهید کرد که برای مرور مومنتها ساخته شده است.
جالب است بدانید شما هم میتوانید مومنت بسازید. ساخت مومنت فقط از طریق کامپیوتر امکان پذیر است و 3 چیز برای انجامش کافی است، عنوان، توضیح و تعدادی توییت;در سربرگ (Tab) مومنتها روی Create new Moment کلیک کنید سپس روی Title your Moment کلیک کنید و برای مومنت خود نامی را انتخاب کنید. سپس روی Add a description کلیک کنید و توضیحی درمورد مومنتتان بنویسید. در این مرحله از کار باید توییت به مومنت اضافه کنید، از بخش Add Tweets to your Moment که در پایین صفحه قرار دارد به راحتی قادر به انتخاب یکی از این چهار گزینه هستید: Tweets from Tweets I’ve liked(انتخاب توییت از توییتهای لایک شده توسط شما)، Tweets by account(توییتهای یک اکانت مشخص)، Tweet link(وارد کردن لینک توییت) و Tweet search(جست و جو در توییتها);برای اضافه کردن هر توییت به مومنت روی چکمارک (Check mark) کلیک کنید تا توییت را علامت بزنید.
اکنون نوبت انتخاب تصویری است که در صفحه اول مومنت و قبل از باز شدن آن نمایش داده میشود. برای انتخاب تصویر در اپلیکیشن توییتر، در این مرحله روی Set cover کلیک کنید و تصویر را انتخاب نمایید. برای آپلود تصویر در کامپیوتر، تصویر را داخل جعبه درگ کنید و Next، سپس Save و بعد از آن Change cover media را بزنید تا تصویر تغییر کند.
برای توییت کردن مومنت روی Publish کلیک کنید و اگر قصد دارید مومنت را پیش خودتان ذخیره کنید تا بعدا آن را توییت کنید Finish later را انتخاب کنید.
جستجو (Search) در توییتر
راههای بسیار زیادی برای جست و جو در توییتر وجود دارد. شما میتوانید توییتهایی که توسط اکانتهای عمومی یا پابلیک (Public) توییت شدهاند را با جست و جوی کلمات کلیدی و هشتگها پیدا کنید. همچنین حسابهای کاربری نیز بر اساس نام و بیوگرافیشان قابل جست و جو هستند.
برای جست و جو در اپ اندروید و iOS توییتر به سربرگی (Tab) که با آیکون ذرهبین مشخص شده است بروید و در کامپیوتر در بالای صفحه سمت راست باکسی را مشاهده میکنید که متن یا هشتگ مورد نظر را در آن تایپ کنید. بعد از آمدن نتایج میتوانید آنها را بر اساس بهترین توییتها(Top)، آخرینها(Latest)، افراد(People)، عکسها(Photos)، ویدیوها(Videos) و اخبار(News) مشاهده کنید.
در کامپیوتر نیز مانند شکل زیر متن خود را در جعبه جست و جوی توییتر که بالا سمت راست مشخص است وارد کنید. من اینجا عبارت “دیجیتال مارکتینگ” را جست و جو و نتایج را بر اساس آخرین توییتها مرتب کردهام.
ترفندهای توییتری: اگر میخواهید فقط در تویییتهای شخص خاصی عبارت خاصی را جست و جو کنید، میتوانید نام کاربری او و کلمهی مورد نظر را با یک فاصله در کادر جست و جو بنویسید. مثلا ما تمام توییتهای کاربر “username” که کلمه “salam” در آنها استفاده شده است را میخواهیم بخوانیم;در کادر جست و جو وارد میکنیم: “@username salam”
نکات عکس، ویدیو و گیف در توییتر
برای اضافه کردن عکس، ویدیو و گیف به یک توییت در بخش نوشتن توییت روی آیکون تصویر کلیک کنید. در اینجا شما سه گزینه برای انتخاب دارید، یکی این که از طریق دوربین، در لحظه عکس و فیلم بگیرید و ارسال کنید، دو این که از طریق گالری، عکس یا فیلمی را انتخاب و ارسال کنید، سه این که یک گیف به توییت خود اضافه کنید. گیفها به توییتهایی که عکس و فیلم دارند اضافه نمیشوند و شما در هر توییت تنها یک گیف میتوانید ارسال کنید.
نکته: عکس و گیف در محدودیت کاراکتری شما تاثیری نخواهند داشت.
توییتر تنها از پسوندهای Gif, JPEG و PNG پشتیبانی میکند و فایلهای BMP و TIFF در توییتر قابل ارسال نیستند.
ادیت کردن عکس در توییتر
اگر از طریق اندروید و iOS توییت میکنید امکان اضافه کردن فیلتر، برش عکس و استیکر برای شما وجود خواهدداشت.
اضافه کردن استیکر به عکس در توییتر
برای اضافه کردن استیکر به عکس ابتدا باید تصویر مورد نظر را انتخاب کنید. سپس آیکون استیکر که در پایین تصویر مشخص شدهاست را لمس کنید تا به صفحهای که استیکرهای توییتر در آن قرار دارند منتقل شوید. در این بخش شما میتوانید استیکرها را مشاهده و انتخاب کنید. هر عکس میتواند حذاکثر 25 استیکر داشته باشد. برای تغییر زاویه و اندازه استیکر باید دو انگشت خود را در دو طرف استیکر قرار دهید و تغییرات را اعمال کنید. برای حذف استیکری که به عکس اضافه کردهاید، کافی است انگشتتان را روی استیکر نگه داشته و سپس به سمت آیکون سطل آشغال که در پایین تصویر نمایش داده میشود ببرید و رها کنید. با کلیک روی استیکری که در یک عکس استفاده شده، میتوانید عکسهایی که با آن استیکر توییت شدهاند را مشاهده کنید.
فالو و آنفالو در توییتر
همانطور که در شبکههای اجتماعی مشاهده میشود برای تعامل بیشتر با پیجها و افراد موردعلاقه باید آنها را دنبال کرد، مثل من که توییتهای جواد ظریف رو دوست دارم و فالوو کردم، حالا به ترتیب فالوو کردن در توییتر رو باهم دنبال میکنیم.
فالو کردن در توییتر
در این قسمت با روشهای فالو کردن در توییتر آشنا میشویم.
- فالو کردن با توییت
با توجه به الگوریتم تایم لاین توییتر، هر کاربری با توجه به موضوعاتی که جستجو میکند توییتهای مربوط را هم در تایم لاین مشاهده میکند، پس هنگامی که توییتی را جذاب دید، با کلیک روی نام کاربری مورد نظر، وارد پروفایل خواهدشد و گزینه فالوو را انتخاب میکند تا از این به بعد در لیست فالوورهای توییتر جذابی که تمایل داشته قرار گیرد .
-
فالو کردن با QR توییتر
شاید قبل از این فکر میکردین QR(بارکد) فقط برای نصب اپلیکیشن یا خرید از فروشگاهها استفاده میشه، ولی توییتر با استفاده از QR (بارکد) مسیر جدیدی را برای فالو کردن افراد به قابلیتهای خود اضافه کرده است، حال مراحل فالوو کردن از طریق QR(بارکد) را بررسی میکنیم؛ ابتدا در قسمت بالای اکانت توییتری موردنظر، آیکون پروفایل رو کلیک میکنیم و روی QR code راست کلیک میکنیم پس از اسکن کردن اکانت کاربری مورد نظر گزینه فالو رو کلیک میکنیم.
آنفالو کردن در توییتر
در توییتر به سه روش میشود فالوویینگ محترم رو آنفالو کرد، هرچند که آنفالو کردن تو ذوق طرف مقابل میزنه ولی بعضی اوقات چارهای نیست جز آنفالو در قسمت زیر انواع روشها را به تفکیک توضیح دادیم.
-
آنفالو کردن با توییت
در خیلی از موارد پیش میاد که شما یک اکانت توییتر رو فالوو میکنید، بعد به مرور زمان توییتهای هرز(Spam) یا توییت هایی که دوست ندارین رو مشاهده میکنید و تصمیم به آنفالو آنها میگیرید در این مورد کافیه روی نام کاربری کلیک کنید و سپس گزینه آنفالو(Unfollow) رو انتخاب کنید.
-
آنفالو کردن از طریق لیست آنفالو
ابتدا به لیست فالوویینگها رفته و سپس اکانت کاربری موردنظر را جستجو کنید و گزینه Unfollow را کلیک کنید.
چگونه ریکوستهای توییتر را قبول کنیم یا رد کنیم
در شبکههای اجتماعی به علت درخواستهای زیاد، روزانه کاربران ریکوستهای بسیاری را دریافت میکنند، چه بسا که این روزها رباتها نقش اساسی در این زمینه ایفا میکنند، ولی چگونه این ریکوستها را ببینیم و در رابطه با آنها تصمیم بگیریم، ابتدا به پروفایل رفته و لیست فالوورها را انتخاب نمایید و سپس قسمت Pending follower request را کلیک و اکانتهایی را که ریکوست دادهاند میتوانید اکسپت (Aaccept) یا اینکه رد(Decline) کنید. اما این قابلیت برای پیجهایی فعال است که خصوصی باشند، در برخی موارد شاید یک نوتیفیکیشن یا یک ایمیل دریافت کنید مبنی بر یک درخواست فالوو در توییتر ولی در لیست درخواستها آن را مشاهده نکنید؛ در این مورد ریکوست حذف شده و شما نمیتوانید در لیست خود آن را ببینید.
اضافه کردن مخاطبین تلفن همراه و ایمیل به اکانت توییتر
در برخی موارد کاربران نیاز دارند تا مخاطبین تلفن همراه و یا مخحاطبین ایمیل خود را به اکانت توییتر اضافه کنند تا در روزمرگی با آنها شریک باشند، توییتر فضای مناسبی است تا برای بیان احساسات یا عواطف بتوان از آن استفاده کرد، فکر کنید شما مدیر یک کمپانی بزرگ و تاثیرگذار هستید با تعداد بالای کارمندان که برای شروع یک روز کاری نیاز به یک انگیزه قوی دارند، هوش بالای شما به آنها پیشنهاد میکند تا توییتر را دانلود کنند و پس از نصب توییتر شما را فالوو کنند؛ این دیگر تخصص یک مدیر خوب است که با استفاده از فضای توییتر با یک جمله تاثیرگذار آنها را ترغیب کند.
چگونه برای فالوورهای توییتر لیست بسازیم؟
ما برای دوستیهامون همیشه گروهبندیهایی رو انتخاب میکنیم، دوستای کاری، دانشگاهی و … که با هر کدوم یک وجه اشتراک مشخص داریم، توییتر این قابلیت را در اختیار کاربران قرار داده و به آنها این فرصت را داده تا فالوورهایی رو که یک وجه اشتراک دارن رو در یک لیست قرار بدن و توییتهای مربوط به کاربران هر لیست رو بتونن به تفکیک از بقیه فالوورها دنبال کنن. حالا به سوال اصلی جواب بدیم؛ بعد از نصب توییتر و ساخت اکانت توییتر، وارد توییتر میشویم و آیکون پروفایل رو کلیک میکنیم، سپس گزینه List و در ادامه Create new list رو انتخاب میکنیم حالا میتونیم یک لیست با تفکیک داشته باشیم البته باید نام آن کمتر از 25 کاراکتر باشد.
چگونه افراد را به لیست توییتر اضافه کنیم و حذف کنیم؟
حالا چطور به لیست هایی که ساختیم اکانتهای توییتری را اضافه و حذف کنیم، ابتدا با دانلود توییتر وارد اکانت کاربری شده و گزینه Overflow را انتخاب کرده و سپس Add or remove from lists را کلیک نمایید و به همین راحتی لیست توییتری خود را با اکانتهای توییتری مورد نظرتون مرتب کنید.
تعداد کاربران فعال توییتر
آمارگیری از شبکههای اجتماعی یکی از نکاتی هست که بازاریابان دیجیتال همواره به دنبال یک منبع معتبر برای دسترسی به این مهم هستند، که شاید بتوان گفت سایت statista یکی از این منابع باشد؛ طبق آخرین آمارگیری که در هر سه ماه سوم سال میلادی از سال 2010 تا سال 2018 انجام شده است، به طور متوسط کاربران توییتر از 30 میلیون به 326 میلیون نفر رسیده است و رشد چمشگیری داشته است. با توجه به رعایت قوانین بازاریابی توییتری و ترفندهای توییتری از قبیل ریتوییت، اصطلاحات توییتری، کوت در توییتر و… رتبههای اول تا سوم توییتر از آن کتی پری (Katy Perry)، بانارندارا مودی (Narendra Modi)، رجب طیب اردوغان (RT_Erdogan) است.
بلاک کردن در توییتر
شاید برای شما پیش آمده باشد که بخواهید به هر دلیلی یک اکانت توییتری را بلاک کنید که دسترسی به پروفایل شما نداشته باشد؛ برای بلاک کردن ابتدا وارد اکانت کاربری شوید (البته بعد از دانلود توییتر و نصب توییتر)، ابتدا به پروفایل شخصی مورد نظر رفته و سپس روی آیکون سه نقطه کلیک کنید، از منو پیش رو گزینه را Block انتخاب کرده و confirm کنید.
میوت کردن (mute) در توییتر
قابلیت میوت کردن برای افرادی که رودربایستی دارن کاربرد بسیاری دارد، تصور کنید شما کارمند یک شرکت باشید که مجبورید همکارتون رو که باهاش ارتباط خوبی ندارید فالوو کنید و علاقهای به سلایق شخصی همکارتون ندارید و ترجیح میدید از تایم لاین پستهای مربوط به اون شخص رو نبینید بنابراین میتونید با میوت کردن ارتباطتتون رو باهاش محدود کنید؛ حالا روشهای میوت کردن در توییتر کدامند.
-
میوت کردن از طریق توییت
با مشاهده توییت فالوور محترم، فلش روبه پایین را انتخاب کرده و گزینه میوت رو کلیک کنید.
-
میوت کردن از طریق پروفایل توییتر
از نوار ابزار که در قسمت بالای پروفایل فرد موردنظر قرار دارد، گزینه سه نقطه را انتخاب کنید و سپس Mute رو کلیک کنید.
دیلیت اکانت توییتر
در برخی موارد به دلایل مختلفی کاربر شاید تصمیم به غیر فعال کردن اکانت کاربری توییتری خود داشته باشد، البته ما در بلاگهای اموزش توییتر به توضیحات جامع در این رابطه میپردازیم چراکه برخی بر این باورند که شاید با غیرفعال و دوباره فعال کردن اکانت کاربری قابلیتهایی را که در دسترس ندارند بتوانند بازیابی کنند، که با ریپورت کردن میتواند برطرف شود و نیازی به دیلیت اکانت توییتر نباشد. در هر صورت مراحل را گام به گام پیش میبریم؛ ابتدا از طریق سایت توییتر وارد اکانت کاربری شوید سپس به Settings and privacy رفته، منو profile را باز کرده، Account را انتخاب و deactivate your account را کلیک کنید، موس را روی گزینه Deactivate @username راست کلیک کنید، سپس Pass را وارد کنید و همانطور که خواسته بودید مراحل دیلیت اکانت توییتر را طی کرد و در این لحظه شما دیگر در توییتر جایی ندارید.
در پایان
توییتر فضایی برای سرگرمی و پتانسیلی برای بازاریابی دیجیتالی میباشد. با توجه به نکاتی که ذکر شد میتوان این موضوع را برداشت کرد که توییتر علاوه بر اینکه سرگرمی جذاب به حساب میآید، میتوان از آن به منظور بهبود کسبوکار و بازاریابی دیجیتالی هم استفاده کرد. پس بهتر است با فضای این شبکهی اجتماعی جذاب آشنا شوید و از قابلیتهای آن برای بازاریابی به بهترین روش استفاده کنید.
پایان / شریف زمانی
9 دیدگاه On راهنمای کاربردی توییتر
سلام ممنون از سایت خیلی خوبتون
خیلی خوب بود
سلام ممنون از مقاله ی خوبتون
ممنون از مقاله ی خوبتون
سلام. خواهش میکنم خیلی خوشحالم که مفید بوده.
خدا خیرتون بده بسیار عالی و مفید بود.
سلام. خواهش میکنم خیلی خوشحالم که مفید بوده.
سلام ممنون از توضیحات کامل و بسیار ارزنده،دوست گرامی من در توییتر پست میذارم که شامل عکس و نوشته هست اما هیچ لایکی موجود نیست یعنی تو صفحه مشخص نیست اما وقتی وارد لیست امار بازدید میشم مثلا ۷۵ بازدید ثبت شده پیجم خصوصی نیست میشه راهنماییم کنید ممنون از زحماتتون ضمنا من در این زمینها بسیار ضعیف هستم و اطلاعاتم خیلی کمه 😢
سلام. ممنونم از اینکه مطلب را مطالعه و نظر داده اید . داستان از این قرار است که اون 75 بازدید مربوط به تاثیر توییت شماست که افراد دیدن و لزوما لایک نکردن. برای لایک شدن باید سعی کنید همیشه روی موج ترند ها و وقایع روز باشید
اسلایدر سایدبار
درباره من
کارشناس ارشد علوم سیاسی | فعال حوزه شهری و پژوهشگر شهر هوشمند | مدیر مسئول پایگاه خبری جامعه نیوز.
مطالب اخیر
چرا دیپلماسی اقتصادی را باید جدی گرفت؟
08/02/2021تقلب از رقیب
31/01/2021آقای جهانگیری مردم دعا میکنند ولی آیا شما هم کار میکنید؟
24/11/2020راهنمای کامل افزایش تعداد فالوور در توییتر – 20 روش قطعی
27/10/2020